Allt om Ticket to Ride och Jetpass

  Ticket to Ride

  Glöm åkband! I år finns bara ett sätt att besöka parken under sommarsäsongen och det är med årets nyhet Ticket to Ride - du får entré, fria åk i alla våra attraktioner under hela ditt besök och dessutom 2 Jetpass som ger dig möjlighet att ta expresskön till våra mest populära attraktioner. I år väljer du mellan ett förmiddags- eller eftermiddagsspass och bokar dessutom en entrétid för ditt besök!

  Förboka ditt besök!

  Nyhet: Halloweenbiljett! Sommarsäsongen är över men det roliga fortsätter! Nu kan du förboka din Halloween-biljett på samma sätt som med Ticket to Ride - enda skillnaden är att du istället köper vår Halloweenbiljett!

  Köp dina Halloweenbiljetter!

  Välj förmiddag eller eftermiddag

  För att minska trängsel väljer du om du vill besöka oss på förmiddagen eller senare på eftermiddagen.

  • Förmiddagspass: 09.30-15.00
  • Eftermiddagspass: 15/16-22 (starttiden varierar beroende på dag)

  Välj din entrétid

  I år behöver du anlända till Gröna Lund vid en specifik tid den dag du besöker oss. I samband med ditt biljettköp får du välja en entrétid. Entrétiden har ett spann på 20 minuter och det är viktigt att du passar din tid för att inpasseringen ska bli smidig och säker. Du kan inte komma innan din tid. Om din entrétid är 9.40-10 kommer du alltså inte att kunna passera entrén innan 9.40.

  Notera att du, i mån av plats, kan boka om din entrétid till en annan tid samma dag på Mina sidor.

  Jetpass

  • 2 Jetpass ingår när du köper Ticket to Ride och bokas i samband med ditt biljettköp
  • Du förbokar åktid och tar expresskön till våra populäraste attraktioner!
  • Du tar en separat kö till attraktionen och scannar din biljett.
  • Du kan inte boka Jetpass efter köpet men du kan alltid boka om dina tider senare, i mån av plats!
  • Självklart kan du ta den vanliga kön och åka alla attraktioner så mycket du vill under hela ditt besök, utan Jetpass också!

  Notera att du, i mån av plats, kan boka om dina Jetpass på Mina sidor.

  Läs mer om Jetpass

  Boka om dina tider på Mina sidor

  Mina sidor kan du, i mån av plats, boka om vilken dag du vill besöka parken, din entrétid och dina Jetpass-tider. Observera att du endast kan boka om till en annan dag med samma pris, och samma del av dagen. Har du exempelvis bokat en förmiddagsbiljett kan du bara boka om till en annan förmiddag, som har samma prisnivå - på Mina sidor ser du vilka alternativ som finns tillgängliga.

  För att ändra din bokning på Mina sidor, gå till Meny och Mina ordrar och klicka på den order du vill ändra.

  OBS! Det finns tyvärr ingen möjlighet att lägga till Jetpass i efterhand, du kan endast ändra redan bokade Jetpasstider.

  Boka om dina biljetter

  Frågor och svar om Ticket to Ride och Jetpass

  Hur bokar jag mitt besök till Gröna Lund?

  Det kommer bara finnas en biljett till Gröna Lund och den kallar vi för Ticket to Ride, för det är precis vad det är - en entrébiljett där också alla åkattraktioner ingår. Det betyder att alla bara betalar ett pris för entré och då ingår även alla attraktioner (förutom House of Nightmares).

  Kan jag fortfarande köpa biljetter som funkar vilken dag som helst?

  Nej, i år har vi på grund av rådande restriktioner bestämt oss för att begränsa antalet gäster i parken samtidigt. Därför måste du alltid förboka vilken dag du vill besöka oss i samband med ditt biljettköp. Läs mer om vår omsorgsfulla öppning.

  Vad ingår i Ticket to Ride?

  I år ingår både entré, fria åk och 2 Jetpass i entrépriset med Ticket to Ride. Enkelt och smidigt!

  Hur fungerar Jetpass?

  Tio av våra mest populära attraktioner har fått expressköer. Med ditt Jetpass bokar du en speciell tid när du ska åka attraktionen, istället för att vänta i vår vanliga attraktionskö. När du bokat ett Jetpass får du en angiven tid då du får åka attraktionen, ex kl. 10.00-10.10. Jetpasset är giltigt under den angivna tiden. När det är dags för din tid kliver du in på attraktionen från vår expresskö och du behöver alltså inte stå i våra vanliga attraktionsköer. Du som har tid bokad med Jetpass går helt enkelt in till attraktionen i en separat expresskö och scannar din biljett.

  Vilka attraktioner kan jag använda Jetpass i?

  Jetpass går att använda i Jetline, Vilda Musen, Lustiga Huset, Twister, Kvasten, Bläckfisken, Pop-Expressen, Monster, Eclipse och Flygande Elefanterna.

  Hur bokar jag Jetpass

  När du köper ett besök på Gröna Lund i vår webbshop får du automatiskt tillgång till två Jetpass. Du kan då göra tidsbokningar för två attraktioner i samband med ditt köp. Tänk på att du inte kan boka dina Jetpass efter att du köpt din biljett.

  Kan jag köpa Jetpass på något annat sätt?

  Nej, det är inte möjligt att få Jetpass på något annat sätt än ovanstående. Det är inte heller möjligt att köpa till fler Jetpass.

  Kan jag boka upp mina Jetpass när jag är på plats i parken?

  Du kan bara boka upp Jetpass i samband med att du köper din entrébiljett till Gröna Lund ”Ticket to Ride” på Gröna Lunds hemsida. Men när du väl har bokat upp dina Jetpass kan du boka om dem när du är i parken, om det finns tider kvar. Det gör du genom att logga in på Mina Sidor på Gröna Lunds hemsida.

  Kan jag boka om mitt Jetpass om tiden inte passar?

  Ja, du kan boka om ditt Jetpass fram till och med 10 minuter efter att din ursprungliga tidsbokning har inletts. Dvs har du fått en tid att åka Jetline kl. 10.00-10.10, kan du boka om Jetpasset fram till och med kl. 10.10. Observera att det endast finns ett begränsat antal Jetpass-tider per dag och ombokningar sker i mån av plats.

  Vilka biljetter kan man få Jetpass med?

  2 Jetpass ingår när du köper Ticket to Ride för en specifik besöksdag. Du får också 2 Jetpass per besök om du har Guldkortet, som kan användas närsomhelst under dagen. Glöm inte att du måste förboka ditt besök med Guldkort.

  Vad händer om en attraktion har driftstopp eller inte är öppen när jag har fått min Jetpasstid. Får jag pengar tillbaka då?

  Jetpass är kostnadsfria för alla som köpt sitt besök online och därför utgår ingen kompensation eller återbetalning, men du kan man boka om ditt Jetpass fram till och med 10 minuter efter att din ursprungliga tidsbokning har inletts. Dvs har du fått en tid att åka Jetline kl. 10.00-10.10 och attraktionen har ett tillfälligt driftstopp, kan du boka om Jetpasset fram till och med kl. 10.10.

  Varför kan jag inte få ett Jetpass tillgodo om attraktionen inte gick att nyttja?

  Vi har ingen möjlighet att utföra ytterligare Jetpass om en attraktion har driftstopp, eftersom det bara finns ett begränsat antal Jetpasstider per dag. Men finns det lediga Jetpasstider kvar under dagen kan du självklart boka om ditt Jetpass fram till och med att din Jetpasstid gått ut. Dvs har du fått en tid att åka Jetline kl. 10.00-10.10 och attraktionen har ett tillfälligt driftstopp, kan du boka om Jetpasset fram till och med kl. 10.10.

  Var ser jag mina bokade Jetpass?

  Jetpass levereras digitalt ihop med entrébiljetten. Det går också att hitta genom att logga in på Mina Sidor på gronalund.com.

  Vad händer om jag har bokat mitt besök men inte kan besöka Gröna Lund den dagen?

  Datumstyrda biljetter gäller endast på vald dag och går inte att återköpa i efterhand.

  Vad gäller om jag har sparade produkter från tidigare år?

  Vissa produkter är giltiga även under 2021 medan andra förlängs till att istället gälla 2022. Läs om vilka produkter som går att använda på Gröna Lund under 2021.

  Vad gäller om jag har Guldkortet?

  Du med Guldkort kommer få två Jetpass, som fungerar valfri tid på dagen, per besök du gör. Jetpass bokas i samband med att du bokar ditt besök på Mina sidor. Läs mer om hur du bokar.

  Är jag garanterad att få välja mina två favoritattraktioner om jag bokar tidigt?

  Jetpass gäller bara på vissa attraktioner. Det finns ett begränsat antal Jetpass varje dag och det är först till kvarn som gäller! Du bokar dock tiderna innan du slutför ditt köp och kan där se tillgängligheten på Jetpass.

  Vad gäller om jag har en funktionsvariation?

  Gäster med funktionsvariation bokar sitt besök genom att köpa en biljett i vår webbshop och förboka en besöksdag, precis som övriga gäster. Väl framme på Gröna Lund går du antingen till Gästservice (om du redan är inne i parken) eller Biljettcenter (om du är utanför entrén) om du har speciella behov, exempelvis svårt att stå i kö, och behöver hjälp med att få gå in genom utgången på attraktionerna. Du får då en stämpel som visar att du har rätt att gå in genom utgången. För våra Jetpass-attraktioner får du istället 10 stycken Jetpass-biljetter som du kan använda närsomhelst under dagen för att gå i expresskön in till dessa attraktioner.

  Hur bokar jag mitt besök som ledsagare?

  Kontakta Nöjesbokningen så hjälper de dig att boka en plats.

  Vi använder sockervadd för att förbättra din upplevelse i vår park och cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbsida. 🍪 Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.