En omsorgsfull öppning | Gröna Lund

Det rådande förbudet mot folksamlingar på över 50 personer tvingar Gröna Lund att hålla stängt, men vår ambition är att genomföra en omsorgsfull öppning av parken så snart vi tillåts. Våra gästers och medarbetares säkerhet är alltid vår främsta prioritet och vi kommer att införa ett antal försiktighetsåtgärder för att skapa en trygg miljö för ett besök.

For information about the opening of Gröna Lund in English, click here.

Sidan uppdaterad 23 juni.

Vad är en omsorgsfull öppning?

Det rådande förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 50 personer påverkar Gröna Lunds verksamhet. Därför är vi tvungna att skjuta på vår premiär som annars hade ägt rum 25 april.

Så snart vi tillåts planerar vi att öppna parken på ett omsorgsfullt sätt. Det betyder att vi kommer ta vårt ansvar och se till att vår verksamhet följer Folkhälsomyndighetens senaste rekommendationer. I praktiken innebär det att parken kan komma att öppnas successivt och att vi tittar på införa ett antal nya försiktighetsåtgärder. Läs mer nedan.

ALLMÄNT

 • Folkhälsomyndighetens senaste riktlinjer kommuniceras synligt i parken.
 • Vi ser över och reviderar våra riktlinjer och rutiner regelbundet.

TRÄNGSEL OCH KÖER

 • Parken kommer eventuellt att ha ett begränsat max antal besökare.
 • Försäljning av entréprodukter kan komma att ske uteslutande online för att förhindra köbildning i entrén.
 • Vi jobbar för att införa digitala köer.
 • Där det inte är möjligt med tekniska lösningar appliceras allmänna riktlinjer om köer, motsvarande de som tillämpas i matbutiker.

HYGIEN

 • Ökade och förstärkta städrutiner på toaletter och allmänna ytor.
 • Gäster erbjuds handtvätt eller handsprit vid flera centrala platser i parken.
 • Fortbildning av alla medarbetare gällande hygien, social distansering och andra säkerhetsregler.

ATTRAKTIONER

 • Möjlighet till handtvätt/handdesinficering i samband med åk.
 • Regelbunden desinficering av grepp, byglar, säten och andra utsatta ytor.
 • Köregler motsvarande de som tillämpas i matbutiker.
 • Nya rutiner för att säkerställa att det inte uppstår trängsel vid på- och avstigning.

Vad kommer att hända med konserterna?

Vi gjort vårt allra bästa för att planera in ännu en fantastisk konsertsommar för er, men nu är det tyvärr tydligt att coronakrisen kommer att påverka sommarens spelningar. Därför har vi beslutat att boka om alla konserter fram till och med 31 juli.

På denna sida uppdateras informationen löpande om respektive konsert.

Även dansbanden på Dansbanan påverkas, och där har vi beslutat att ställa in alla spelningar fram till och med 30 juni. Se vilka dansbandsspelningar som påverkas här.

Kan man återköpa sitt säsongskort?

Både Guldkortet och Gröna Kortet förlängs automatiskt till att gälla hela sommarsäsongen 2021. Vill du hellre återköpa ditt kort än att spara det till nästa sommar går det också bra. För återköp, kontakta Nöjesbokningen på 010-708 70 00.

Våra säsongskortsinnehavare är våra trognaste gäster och vi kommer därför att ge alla med Guldkortet fri entré till Kolmården och Furuvik under sommaren 2020.

Kan jag boka ett besök till Gröna Lund?

Just nu har vi pausat försäljningen av alla våra produkter (förutom Presentkortet) på grund av det osäkra läget. Så fort vi vet om när och hur vi kan öppna parken kommer man kunna handla igen, och då är du välkommen tillbaka för att boka in sommarens besök.

Redan köpta produkter gäller förstås så fort vi kan öppna parken – därför uppmanar vi alla som redan handlat i webbshoppen att behålla sina biljetter. Om du har köpt Gröna Kortet eller Guldkortet, registrera ditt kort för att ta del av den senaste informationen via mail.

Vad har ni tagit för åtgärder när det gäller er personal?

Vi följer självfallet Folkhälsomyndigheternas rekommendationer och har utöver det tillämpat ytterligare försiktighetsåtgärder. All vår personal ska stanna hemma från jobbet om de har feber, hosta, snuva, halsont eller andra symptom på luftvägsinfektion (även lindriga) och de måste vara symptomfria i två dagar innan de återvänder till arbetet. De medarbetare som vistats i områden som Folkhälsomyndigheten bedömer som riskområden ska hålla sig hemma och vara symptomfria i 14 dagar efter hemkomst innan man kommer tillbaka till sin arbetsplats.

Denna sida uppdateras löpande med den senaste informationen gällande Gröna Lund och coronaviruset.