Premiär 2021

Premiär den 24 april!

Äntligen kan vi öppna Gröna Lund - nu är det återigen dags för fartfyllda åkdagar, sockervaddsätande och sommarglädje! I år ligger såklart också fokus på att öppna på ett ansvarsfullt och omsorgsfullt sätt, så att du ska känna dig trygg med att besöka oss.

Nytt för i år är också att vi begränsar antalet gäster i parken! Därför behöver du förboka dina biljetter online. Vi rekommenderar dig därför att förboka din entré i god tid innan besöket. Allt för att säkerställa en trygg upplevelse för dig som gäst. Läs mer om våra åtgärder.

Från och med den 24 april är du välkommen till oss för karusellåk, femkampande, sockervaddsätande och härliga sommarkänslor! Glöm inte att förboka ditt besök. Vi ses!

Sommarens mest efterlängtade nöje!

Boka ditt besök på Gröna Lund nu - vi ses snart.

Är du redo för en monsterlik åktur?

Gör dig redo för en av Europas häftigaste berg- och dalbanor, en adrenalinhöjande inverted roller coaster, där åkarna hänger under rälsen. Den 24 april 2021 är det äntligen premiär för Monster - King Of Roller Coasters.

Under åkturens gång kommer du flyga fram i en hastighet på 90 km/h, befinna dig 34 meter upp i luften och utsättas för hela 4,5 G-krafter - allt medan du hänger under banan med benen fritt i luften. Den här åkturen vill du helt enkelt inte missa!

Läs mer om Monster

Nyhet: Förboka ditt besök

I år begränsar vi antalet gäster per dag i parken och du som vill besöka parken måste därför boka din plats i förväg i samband med att du köper din biljett. Då vi kraftigt begränsat antalet gäster i parken samtidigt får du en unik möjlighet att maxa dagen på Gröna Lund med korta köer och stora ytor!

Dessutom har vi gjort om vårt biljettsystem så att både entré och åk ingår i en och samma biljett, och du kan också välja om du vill besöka oss under dagen eller kvällen. Är du morgonpigg eller föredrar du en lång sovmorgon och några härliga åk i kvällsolens sista strålar? Din biljett ger dig fem maxade timmar i parken, antingen klockan 10-15 eller 15-22.

Läs mer om vårt biljettsystem

test-jetpass-logo6

Nyhet: Skippa kön med Jetpass!

I år presenterar vi nyheten Jetpass som ger dig möjlighet att förboka en tid till din favoritåktur. Med passet får du smidigt gå in via en egen entré och åka dina favoritåkturer utan längre väntetider! Magiskt eller hur? 2 Jetpass ingår alltid när du handlar din entré till parken online!

Läs mer om Jetpass

Nyhet: Beställ din mat enkelt i vår app!

Nu kan du beställa vår goda mat via vår hemsida eller app - och slippa kön. Du hämtar din beställning på någon av våra utvalda matenheter. Smidigt eller hur? Glöm inte att du också kan förboka bord på våra restauranger. Perfekt dig som besöker Gröna Lund med ett större sällskap!

Beställ mat online

Nya rafflande 5-kampsspel!

I år kan vi även presentera nya 5-kampsspel i vårt Kraftcenter där du kan tävla mot kollegan om vem som är starkast. Oavsett vad du vill tävla i garanterar vi tävlingsgrenar som triggar igång alla former av tävlingsnerver!

Njut av äkta italienska smaker på nya området...

Inför säsongen har vi byggt om en tredjedel av Gröna Lund och kan presentera en mängd matnyheter. Du kommer nu att kunna njuta av det härliga området Little Italy, där du hittar färsk italiensk pasta på restaurang Pasta La Vista och äkta italiensk glass på Giovannis Gelateria!

... eller välj New York-inspirerad mat istället

Vi presenterar även ett magiskt område inspirerat av den pulserande staden New York. Här hittar du rotisseriet Sam’s Deli som erbjuder härlig nygrillad mat och Willy’s Wieners där du kan köpa lyxig korv med en mängd olika tillbehör.

Missa inte vår magiska boardwalk med oslagsbar utsikt över Stockholm

Precis intill det nya restaurangområdet hittar du även Gröna Lunds nya boardwalk! Den utbyggda boardwalken längs vattnet har en fantastisk utsikt över Stockholm, perfekt för dig som vill ta en paus från tivolits stoj och stim. Här kan du dessutom slå dig ned på nya restaurangen Dansken och njuta av en äkta dansk smörrebröd.

Vi använder sockervadd för att förbättra din upplevelse i vår park och cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbsida. 🍪 Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.