Omsorgsfull öppning av Gröna Lund

Premiär den xx juni!

Äntligen kan vi öppna Gröna Lund - nu är det återigen dags för fartfyllda åkdagar, sockervaddsätande och sommarglädje! I år ligger såklart också fokus på att öppna på ett ansvarsfullt och omsorgsfullt sätt, så att du ska känna dig trygg med att besöka oss. Det gör vi genom en rad nya åtgärder när det gäller allt från hygien till köanvisningar.

Nytt för i år är också att vi begränsar antalet gäster i parken! Därför behöver du förboka dina biljetter online. Vi rekommenderar dig därför att förboka din entré i god tid innan besöket. Allt för att säkerställa en trygg upplevelse för dig som gäst. Läs mer om våra åtgärder.

Från och med den XX är du välkommen till oss för karusellåk, femkampande, sockervaddsätande och härliga sommarkänslor! Glöm inte att förboka ditt besök. Vi ses!

Förboka ditt besök

I år begränsar vi antalet gäster per dag i parken, för att undvika folksamlingar och säkerställa distanshållning i parken. Om du vill besöka parken måste du därför boka din plats i förväg.

Läs mer

Åk ännu mer med Jetpass!

I år presenterar vi nyheten Jetpass som ger dig möjlighet att förboka en tid till din favoritåktur. Med passet får du smidigt gå in via en egen entré och åka dina favoritåkturer utan längre väntetider! Magiskt eller hur? 3 Jetpass ingår alltid när du handlar Åkpaketet online!

Läs mer om Jetpass

Nya rafflande 5-kampsspel!

I år kan vi även presentera nya 5-kampsspel i vårt Kraftcenter där du kan tävla mot kollegan om vem som är starkast. Oavsett vad du vill tävla i garanterar vi tävlingsgrenar som triggar igång alla former av tävlingsnerver!

Njut av äkta italienska smaker på nya området...

Inför säsongen har vi byggt om en tredjedel av Gröna Lund och kan presentera en mängd matnyheter. Du kommer nu att kunna njuta av det härliga området Little Italy, där du hittar färsk italiensk pasta på restaurang Pasta La Vista och äkta italiensk glass på Giovannis Gelateria!

... eller välj New York-inspirerad mat istället

Vi presenterar även ett magiskt område inspirerat av den pulserande staden New York. Här hittar du rotisseriet Sam’s Deli som erbjuder härlig nygrillad mat och Willy’s Wieners där du kan köpa lyxig korv med en mängd olika tillbehör.

Beställ din mat enkelt i vår app!

Nu kan du beställa vår goda mat via vår hemsida eller app - och slippa kön. Du hämtar din beställning på någon av våra utvalda matenheter. Smidigt eller hur? Glöm inte att du också kan förboka bord på våra restauranger. Perfekt dig som besöker Gröna Lund med ett större sällskap!

Missa inte vår magiska boardwalk med oslagsbar utsikt över Stockholm

Precis intill det nya restaurangområdet hittar du även Gröna Lunds nya boardwalk! Den utbyggda boardwalken längs vattnet har en fantastisk utsikt över Stockholm, perfekt för dig som vill ta en paus från tivolits stoj och stim. Här kan du dessutom slå dig ned på nya restaurangen Dansken och njuta av en äkta dansk smörrebröd.

Produktbilder-gronalund

Förboka ditt besök med säsongskort

Just nu släpper vi in ett begränsat antal besökare varje dag, och även du med Gröna Kortet eller Guldkortet måste förboka din plats. Glöm inte bort att registrera ditt säsongskort så får du information om hur du bokar din plats. Inom 24 timmar efter registrering får du ett mejl med instruktioner.

Gratis inträde i alla våra parker för dig med säsongskort!

Du som har Gröna Kortet eller Guldkortet får gratis inträde i alla Parks and Resorts parker, varje dag, hela sommarsäsongen! Semestra i Sverige och upptäck landets roligaste nöjesparker Kolmårdens Djurpark, Furuviksparken och Skara Sommarland.

Vi använder sockervadd för att förbättra din upplevelse i vår park och cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbsida. 🍪 Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.