Frågor & svar om Monster

  Frågor & svar

  Hur lång tid tog den att bygga?

  Vi började bygget redan hösten 2017, då vi sprängde oss ner i marken där stationsbyggnaden är och där man kliver på och av Monster. De sista bitarna sattes på plats i början av 2021 – så det har tagit lite över 3 år att bygga den.

  Hur lång måste man vara för att åka Monster?

  Man måste vara minst 140 cm lång för att åka Monster.

  Hur snabbt åker Monster?

  Maxhastigheten är 90 km/h.

  Hur många gånger under åkturen är man upp- och ned?

  Man är upp- och ned fyra gånger under åkturens gång.

  Vem har tillverkat Monster?

  Banan byggs av den legendariska och välrenommerade schweiziska tillverkaren Bolliger & Mabillard! De ritade den första inverterade berg- och dalbanan och har genom åren byggt några av världens häftigaste banor. Bland annat Incredible Hulk (Universal Studios), Mako (Seaworld), Raptor (Cedar point) och Fury 325 (Carowinds).

  Kommer man kunna åka den även om man har funktionsvariation?

  Ja, alla som har längden inne och som vill och vågar ska självklart kunna åka den! För våra gäster som är rullstolsburna har vi byggt en hiss som tar gästerna ner till stationen där man kliver på och av. Vår personal kan vara behjälplig vid på- och avstigning men är inte utbildade att göra säkra lyft. Om man behöver hjälp med att ta sig i och ur bör man därför ha med sig en person som kan hjälpa till med detta.

  Vad händer om ni inte får öppna pga coronarestriktionerna?

  Vi vet ännu inte vilka förutsättningar som kommer råda i maj, men vi ser positivt på att få öppna. Vi har redan jobbat fram rutiner och åtgärder för att kunna hålla öppet på ett säkert sätt, med bland annat begränsat antal gäster, distanshållning, digitala köer vid utvalda attraktioner och matställen samt utökade hygienrutiner i hela parken. Vi kommer därför att jobba mot att kunna öppna i maj och självklart kommer vi följa alla rekommendationer, regler och riktlinjer som då finns.