Om Gröna Lund

  På Djurgården ligger Gröna Lund – en magisk värld där det omöjliga blir möjligt. Gammal blir ung, liten blir stor, upp blir ner och ner blir upp.

  Ett besök på Gröna Lund innebär alltid glada tjut, pirr i magen, spänning och underhållning för hela familjen. Här väntar mangder av skratt och parken är packad med attraktioner för både stor och liten, modig och mindre modig. Här kan du dessutom 5-kampa, ta en svängom på Dansbanan och digga på Grönan Live – Sveriges längsta festival med dussintals häftiga konserter med såväl svenska som internationella artister.

  När höstmörkret faller förvandlas skratt till skräck. Halloween på Gröna Lund är både gastkramande och lagom läskigt – du väljer!

  Gröna Lund är en del av upplevelsekoncernen Parks and Resorts tillsammans med Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland.

  Hållbara upplevelser

  Vi har roat generationer i 140 år, och vi vill roa generationer i minst 140 år till. För att det ska vara möjligt är det vårt ansvar att verka för en mer hållbar verklighet. Det gör vi genom vad vi kallar Hållbara upplevelser.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete
  En byggnad intill en strandpromenad

  Gröna Lund 2024

  Parkens vision är att 2024 ta det första spadtaget för att återinföra ett helt nytt tivoliområde på vår parkering vid Skeppsholmsviken. Vi har sammanställt de vanligaste frågorna och svaren vi fått på vägen mot målet.

  Läs mer om Gröna Lund 2024