Tillgänglighet

  På Gröna Lund har vi som mål att tivolit ska vara tillgängligt för alla. Därför pågår det ständigt ett arbete för att underlätta för våra gäster med funktionsvariation.

  Bra att veta för dig med funktionsvariation

  Gröna Lund är en fartfylld park där det finns något för alla. Parken har enstaka nivåskillnader till attraktioner och restauranger samt mellan de två olika områdena. Närheten till attraktioner, aktiviteter och övrigt utbud gör det enkelt att uppleva parken.

  Läs vår Tillgänglighetsfolder för 2024

  Kollektivtrafik

  Kollektivtrafikens hållplatser till och från parken är placerade ett stenkast från huvudentrén. Hållplatserna är upphöjda och anpassade för rullstol. Färdtjänst har möjlighet att släppa av och hämta gäster i nära anslutning till parkens entré.

  Entré och biljettköp

  Gäst med funktionsvariation betalar ordinarie pris. Ledsagare eller assistent i tjänst till gäst med funktionsvariation har fri entré och fria åk. Ledsagare i tjänst/assistent i tjänst ska ha med sig intyg. Ledsagare och assistenter hänvisas till Biljettcenter för entré och information om hur ni gör ert besök lättare.

  Passage mellan Stora och Lilla området

  Om ni önskar ta er mellan Lilla och Stora området på Gröna Lund samt önskar undvika trappor hänvisar vi till våra värdar i entrén som gärna hjälper er!

  Attraktioner

  Gäst med funktionsvariation betalar ordinarie pris.

  Gäster med speciella behov och som inte kan använda våra ordinarie köfållor kan göra entré via utgången tillsammans med 1 gäst på de allra flesta av våra attraktioner. Mot uppvisande av ett intyg erhåller du då en stämpel i Biljettcenter som du kan visa upp på attraktionerna. För våra Jetpass-attraktioner hänvisar vi dessa gäster till Jetpass-entrén (i Biljettcenter kan du hämta ut 10 Jetpass som du kan använda i våra Jetpass-attraktioner).Läs mer om Jetpass.

  Intyget bör innehålla ditt namn, telefonnummer, en kortfattad beskrivning av vad dina utmaningar är, samt vara signerat av och ha namn och kontaktuppgifter till en person som har insikt i dina utmaningar. Vi godkänner intyg från vården, skolan samt ev. assistansbolag (ex läkare, sjuksköterskor, terapeuter, kuratorer, personlig assistent, lärare vid anpassad skola, rektorer, vårdcentraler, skolsköterska etc.). Personer under 18 år behöver också ha med sig förälder/målsman (fyllda 18 år) för att erhålla stämpeln.

  Rullstolsburna gäster gör entré via attraktionernas utgångar eller via hiss. Gäster med rörelsehinder, som har svårt att ta sig i och ur en attraktion, har möjlighet att sitta kvar i attraktionen till nästa åktur (max tre åkturer åt gången). Gästens ledsagare/assistent ska vara behjälplig vid i- och urstigning av attraktionen.

  Vill du ha mer information om de olika attraktionerna, kontakta Gästservice vid Huvudentrén eller Biljettcenter.

  Ledsagning i attraktioner

  Ledsagare eller assistent i tjänst till gäst med funktionsvariation har fri entré och ska ha med sig intyg. Om gästen med funktionsvariation behöver hjälp för att åka attraktionen erbjuds ledsagaren att fritt åka med.

  Konsert på Stora Scen

  Rullstolsplats

  Under konserter på Stora Scen finns en läktare för våra rullstolsburna konsertgäster. Gästen har möjlighet att ta med sig max 2 ledsagare/medföljande på rullstolsläktaren.

  Platserna till rullstolsläktaren vid Stora Scen förbokas tidigast sju dagar innan konserten genom att ringa bokningen på telefon 010-708 94 60 Har du fått en bokad plats är du garanterad att komma in på konserten. Observera att du även behöver uppvisa giltigt inträde till parken.

  Du hämtar ut din platsbiljett i Biljettcenter från att parken öppnas fram till klockan 19.30. Entré görs via värddisken i Tyrolerentrén (till vänster om den vanliga köfållan) där även biljett till parken skannas.

  Dold funktionsvariation

  Under konserter på Stora Scen finns det reserverade platser med mindre trängsel på Eclipce plattform för personer med dold funktionsvariaton. Gästen har möjlighet att ta med sig max 1 ledsagare/medföljande.

  De reserverade platserna på Eclipse förbokas tidigast sju dagar innan konserten genom att ringa bokningen på telefon 010-708 94 60 Har du fått en bokad plats är du garanterad att komma in på konserten. Observera att du även behöver uppvisa giltigt inträde till parken.

  Platsbiljetten hämtas ut mot uppvisande av intyg i Biljettcenter från att parken öppnas fram till klockan 19.30. Entré görs via värddisken i Tyrolerentrén (till vänster om den vanliga köfållan) där även biljett till parken skannas.

  Konsert på Lilla Scen

  Rullstolsplats

  Vid konserter på Lilla Scen finns det reserverade platser för rullstolsburna gäster på ett avspärrat område på Classic Cafés uteservering vid sidan om scenen. Gästen har möjlighet att ta med sig max 2 ledsagare/medföljande.

  Platserna till det avspärrade området på Classic Café förbokas tidigast sju dagar innan konserten genom att ringa bokningen på telefon 010-708 94 60 Har du fått en bokad plats är du garanterad att komma in på konserten. Observera att du även behöver uppvisa giltigt inträde till parken.

  Du hämtar ut din platsbiljett i Biljettcenter från att parken öppnas fram till klockan 19.30. Entré görs via värddisken i Huvudentrén (till höger om den vanliga köfållan) där även biljett till parken skannas.

  Dold funktionsvariation

  För konsertgäster med dolda funktionsvariationer finns reserverade platser på ett avspärrat område på Classic Cafés uteservering vid sidan om scenen.

  Platserna till det avspärrade området på Classic Café förbokas tidigast sju dagar innan konserten genom att ringa bokningen på telefon 010-708 94 60 Har du fått en bokad plats är du garanterad att komma in på konserten. Observera att du även behöver uppvisa giltigt inträde till parken.

  Platsbiljetten hämtas ut mot uppvisande av intyg i Biljettcenter från att parken öppnas fram till klockan 19.30. Entré görs via värddisken i Huvudentrén (till höger om den vanliga köfållan) där även biljett till parken skannas.


  Om du inte har intagit din plats senast vid konsertstart är läktarplatsen förbrukad. Kom ihåg att spara din platsbiljett för ev. biljettkontroll.

  Tänk på att vara vid de reserverade platserna i god tid, då det kan vara svårt att ta sig fram genom publikhavet vid vissa konserter.

  Restauranger

  För rullstolsburna gäster rekommenderar vi särskilt Restaurang Kaskad vid vattnet bredvid House of Nightmares eller Classic Café bakom Lilla Scen. I alla restauranger erbjuds laktos- och glutenfria samt vegetariska rätter. Har du andra allergier, behöver hjälp med att få menyn uppläst eller hjälp med servering - prata med vår personal på plats så vi hjälper dig.

  Toaletter

  Toaletter anpassade för rullstolsburna gäster finns på följande platser:

  Stora området

  • Vid Spanska Trappan
  • Till höger om Stora Scen
  • Bredvid utgången till RockJet  Lilla området

  • Vid Tuff-Tuff Tåget
  • Vid biljettkassan vid Huvudentrén
  • Bakom Lilla Scen/Dansbanan

  Lugn och ro

  Om du behöver lugn och ro så finns det flera platser i parken där du kan samla energi för att fortsätta ditt besök. Vi rekommenderar Classic Cafe på lilla området.

  Frågor?

  Har du frågor eller behöver hjälp med något är du alltid välkommen att ringa eller maila till oss. Givetvis kan du också kontakta entrévärdarna eller personalen i Gästservice vid Huvudentrén.