Edutainment på Gröna Lund

  Edutainment 2021

  Gröna Lund har genomfört Edutainmentdagarna tillsammans med Vetenskapens Hus, Stockholms Stad och Nationellt Resurscentrum för Fysik sedan 2009 och ända sedan starten har dessa dagar hjälpt elever till ökad förståelse för fysik, teknik och matematik. Edutainment ligger oss alla varmt om hjärtat och äntligen kan vi meddela att vi ser över möjligheterna att kunna genomföra Edutainmentdagar på ett omsorgsfullt sätt i september 2021.

  Välkommen att skicka in en intresseanmälan till event@gronalund.com med namn på skola, antal klasser och antal elever som önskas delta. Vänligen ange ”Edutainment” i ämnesraden. Vi återkommer framöver med mer information och eventuella datum.

  Vad är Edutainment på Gröna Lund?

  Vår nöjespark är som ett stort laboratorium, fyllt med accelererande och roterande system. Newtons lagar känns i hela kroppen och plötsligt får skolböckernas texter liv. Här kan man mäta, observera, räkna och ta del av naturvetenskapliga principer på riktigt – utanför klassrummet.

  Gröna Lund öppnar upp 16 attraktioner och några lyckohjul för att ni ska få möjligheten till en lektion ni sent kommer att glömma. På plats finns också ett teknik- och fysikbord där man undersöka magnetbromsar, pneumatik, hävstänger och mycket annat.

  Uppgifter

  Här finns uppgifterna som vi skulle använt under Edutainmentdagarna. Ladda gärna ner och peppa för nästa år!

  Vi använder sockervadd för att förbättra din upplevelse i vår park och cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbsida. 🍪 Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.