Edutainment på Gröna Lund

Edutainment på Gröna Lund

På grund av det rådande läget är årets Edutainmentdagar tyvärr inställda.

Gröna Lund har genomfört Edutainmentdagarna tillsammans med Vetenskapens Hus, Stockholms Stad och Nationellt Resurscentrum för Fysik sedan 2009 och ända sedan starten har dessa dagar hjälpt elever till ökad förståelse för fysik, teknik och matematik. Edutainment ligger oss alla varmt om hjärtat!

Det rådande förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 50 personer påverkar Gröna Lunds verksamhet och vi har därför inte fått öppna för säsongen. Vi har länge hoppas på att läget skulle ändras och att vi hade kunnat genomföra Edutainmentdagarna på ett omsorgsfullt sätt. Men så länge som förbudet kvarstår så berörs även stora utomhusparker som Gröna Lund och vi har ingen möjlighet att öppna. Årets Edutainmentdagar och den förberedande lärarträffen ställs därför in. Inom kort skickar vi ut mer information kring eventuellt ersättningsdatum för våren 2021.

Nu ser vi fram emot några riktigt kul Edutainmentdagar sommaren 2021! 💚

Vad är Edutainment på Gröna Lund?

Vår nöjespark är som ett stort laboratorium, fyllt med accelererande och roterande system. Newtons lagar känns i hela kroppen och plötsligt får skolböckernas texter liv. Här kan man mäta, observera, räkna och ta del av naturvetenskapliga principer på riktigt – utanför klassrummet.

Gröna Lund öppnar upp 16 attraktioner och några lyckohjul för att ni ska få möjligheten till en lektion ni sent kommer att glömma. På plats finns också ett teknik- och fysikbord där man undersöka magnetbromsar, pneumatik, hävstänger och mycket annat.

Uppgifter

Här finns uppgifterna som vi skulle använt under Edutainmentdagarna. Ladda gärna ner och peppa för nästa år!

Vi använder sockervadd för att förbättra din upplevelse i vår park och cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbsida. 🍪 Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.