Edutainment på Gröna Lund

  Edutainment

  Vi är så glada att vi äntligen kunnat genomföra Edutainmentdagar här på Gröna Lund igen! Stort tack till alla elever och lärare som deltog i år. Nu utvärderar vi och börjar planera för 2022.

  På Edutainment på Gröna Lund får du som elev upptäcka hur fysik, teknik och matematik kommer till liv! Tivolit förvandlas till ett stort laboratorium fyllt med accelererande och roterande system där Newtons lagar känns i hela kroppen och texterna i skolböckerna plötsligt får liv. Allt lärandematerial finns här nedan på webben som möjliggör planering av lärandemål samt förberedelse och uppföljning i klassrummet.

  Under Edutainment öppnar vi 17 attraktioner och i 3 lyckohjul där ni får ta del av en lektion ni sent kommer glömma! Ett fullpackat fysik- och teknikbord dukas fram där elever får undersöka magnetbromsar, pneumatik, hävstänger och många andra spännande tekniska innovationer. Därtill finns även Gröna Lunds egna mekaniker och elektriker på plats för att tillsammans med eleverna diskutera och skapa förståelse kring de olika teknikfrågorna.

  Tider & anmälan

  Edutainmentdagarna 2021 genomfördes under 15 och 16 september. Vi återkommer med nya tider och anmälan under 2022.

  Pris

  120 kr per elev exkl. moms. Din biljett som lärare bjuder vi på.

  OBS! Tillhör skolan Utbildningsförvaltningen i Stockholm Stad subventioneras elevbiljetten med 50 %.Ange koden UF2021 innan du slutför din bokning för att registrera avdraget. Subventionen gäller endast skolor som tillhör Utbildningsförvaltningen.

  Varmt väkomna med er anmälan under 2022 önskar Gröna Lund, Vetenskapens Hus och Nationellt Resurscentrum för Fysik!

  Uppgifter

  Här finns uppgifterna som vi använder under Edutainmentdagarna. Ladda gärna ner och peppa för årets Edutainment!

  Vi använder sockervadd för att förbättra din upplevelse i vår park och cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbsida. 🍪 Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.