Edutainment på Gröna Lund

Kära gäst!

Det rådande läget med coronaviruset kan komma att påverka årets Edutainmentdagar. Även om Gröna Lund inte kan öppna i dagsläget, har vi stora förhoppningar om att läget kommer förbättras framöver och vi jobbar för fullt med att planera för att kunna genomföra Edutatinmentdagarna.

Gröna Lund har genomfört Edutainmentdagarna tillsammans med Vetenskapens Hus, Stockholms Stad och Nationellt Resurscentrum för Fysik sedan 2009 och ända sedan starten har dessa dagar hjälpt elever till ökad förståelse för fysik, teknik och matematik. Edutainment ligger oss alla varmt om hjärtat! Vår ambition är att kunna genomföra Edutainmentdagarna i september som planerat om läget tillåter, självklart med försiktighetsåtgärder i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer. Därför är ni varmt välkomna att fortsätta att anmäla era klasser. Er anmälan är inte bindande och självklart kommer inte debitering att utgå om vi inte kan öppna. Alla anmälda lärare kommer att få information så fort vi vet mer.

Vi ses snart! 💚

Vad är Edutainment på Gröna Lund?

Vår nöjespark är som ett stort laboratorium, fyllt med accelererande och roterande system. Newtons lagar känns i hela kroppen och plötsligt får skolböckernas texter liv. Här kan man mäta, observera, räkna och ta del av naturvetenskapliga principer på riktigt – utanför klassrummet.

Gröna Lund öppnar upp 16 attraktioner och några lyckohjul för att ni ska få möjligheten till en lektion ni sent kommer att glömma. Även i år finns ett teknik- och fysikbord där man undersöka magnetbromsar, pneumatik, hävstänger och mycket annat.

Ladda ned uppgifterna längre ner på sidan och gå gärna igenom dessa i klassrummet i förväg så ni är väl förberedda för Edutainmentdagen! Varmt välkomna önskar Gröna Lund, Vetenskapens Hus och Nationellt Resurscentrum för fysik!

Anmäl din klass

Klicka på länkarna nedan för att göra din anmälan.

Vi bjuder även in dig som lärare till en fortbildningsdag inför Edutainmentdagarna. Läs mer här!