Gröna Lund

  Med anledning av den tragiska olyckan i berg- och dalbanan Jetline

  Frågor och svar

  Här försöker vi svara på några av alla de frågor vi får. Vi uppdaterar texten när vi har mer information.

  Till frågor och svar

  Uppdatering 30 juni

  Gröna Lund blir promenadpark på måndag

  För oss på Gröna Lund, och framförallt för de drabbade och deras närstående, kommer det alltid att finnas ett före och ett efter den 25 juni. Vi är många som är förkrossade över den fruktansvärda olyckan.

  Sedan i söndags har Gröna Lund hållit stängt, för att vara tillgängliga för anhöriga och stötta medarbetare. Utöver detta har vi bistått Statens haverikommission och polisen i deras utredningar. Våra tankar är fortsatt med de drabbade och deras anhöriga.

  Innan vi öppnar Gröna Lund vill vi ge alla möjlighet att komma till parken för en stillsam stund tillsammans. Tid att reflektera över det som hänt, visa stöd och kärlek till de drabbade samt lämna en blomma om man vill.

  Måndag 3 juli kl. 15.00-19.00 öppnar Gröna Lund dörrarna och blir en promenadpark för alla som vill besöka parken i stillhet. Inga attraktioner, spel eller försäljningsställen kommer att vara i gång. 
  Vi har öppet för alla och det är fri entré. Samtalsstöd kommer finnas på plats, och för anhöriga och drabbade finns också en Krislinje, tel: 010-708 9890 öppet 26 juni -7 juli.

  Gröna Lund öppnar sedan för gäster onsdag den 5 juli. Under tiden fram till öppning genomför vi extra kontroller av attraktionerna. Därutöver genomför externa oberoende besiktningsingenjörer extra besiktningar av 17 attraktioner.

  För oss är säkerheten för våra besökare och alla som jobbar här det allra viktigaste. Ändå hände i söndags det som inte får hända. Därför genomför vi ytterligare säkerhetskontroller innan vi öppnar. Vi vill att våra besökare ska känna full trygghet i att vi gjort allt vi kan för att det ska vara säkert att besöka Gröna Lund.

  Gröna Lund har alltid strävat efter att vara en plats där stora som små får möjlighet att skapa lyckliga minnen tillsammans med familj och vänner, och vi hoppas kunna komma dit igen.

  Uppdatering 26 juni

  En sådan här händelse berör många, och vi gör vårt bästa för att besvara alla som vill kontakta oss under de kommande dagarna. För er som drabbades av olyckan, eller som är anhörig till någon som drabbats och behöver stöd eller har specifika frågor om olyckan så har vi upprättat en Krislinje:

  Tel: 010-708 9890

  Öppettider 26 juni-7 juli: 
  Måndag 10:00 - 16:00
  Tisdag - Fredag 09:00 -16:00

  Vänligen respektera att Krislinjen är till för de som behöver stöd.

  Har du däremot frågor gällande återbetalning, biljetter och dylikt hänvisar vi till vår Kundtjänst:

  gronalund.com/kontakt

  När vi vet mer kommer vi att publicera information här på vår hemsida och i våra sociala kanaler.

  Uppdatering 25 juni 2023

  I dag hände det som inte får hända. En olycka i berg- och dalbanan Jetline ledde till att en person avled och flera skadades. Det är en sorgens dag på Gröna Lund och våra tankar går till de som drabbats och deras anhöriga.

  Olyckan skedde strax efter klockan 11.30. Främre delen av tåget spårade delvis ur och tåget stannade mitt i banan på mellan sex och åtta meters höjd. Totalt 11 personer befann sig ombord. En sådan här olycka ska inte kunna hända, och vi kommer göra allt för att ta reda på hur det ändå kunde ske.

  Gröna Lund kommer nu att hålla stängt i minst en vecka, för att vara tillgängliga för anhöriga och stötta våra medarbetare. Vi inleder en egen teknisk undersökning och bistår polisen i deras utredning. Vi kommer ta kontakt med de drabbade och deras anhöriga och göra det vi kan för att stötta dem. Samtidigt tar vi hand om de medarbetare som behöver stöd.  

  Alla söndagens besökare och de som har bokat besök under den kommande veckan kommer automatiskt att få sina biljetter återbetalda.

  Vi förstår att det finns många frågor och funderingar, och vi uppdaterar informationen löpande så snart vi vet mer.

  Vi vet att många av er delar denna stora sorg, våra tankar går i första hand till de drabbade, deras anhöriga och till alla våra gäster och medarbetare.

  Sorgen är tung.