7 tips för konsertbesökare

  Grönan Live är Sveriges längsta festival med dussintals konserter under hela sommaren. Gröna Lund erbjuder en helt unik konsertmiljö med våra två utomhusscener, men här finns också goda möjligheter att ladda upp inför konserten (eller varva ned efter) med ett brett utbud av mat & dryck, adrenalinfyllda åk eller rafflande femkampsspel.

  Spara konserten i kalendern

  Du vet väl att du enkelt kan spara dina favoritkonserter i din mobilkalender här på webben? Alla dina favoritkonserter är bara några klick bort! Inte funderat på vilka konserter du vill gå på än? Kolla vårt konsertschema här.

  Boka bord på restaurang

  Vårt bästa tips är att boka bord på någon av våra restauranger innan konserten. Då har du en garanterad tid då du får sätta dig ned i lugn och ro och fylla på med mat och dryck innan du ska ge dig ut i publikhavet! Läs mer om våra restauranger och boka bord här.

  Kom i tid - här finns massor att göra!

  Vid större konserter kan det vara bra att anlända i tid för att garantera att du får plats i parken. Men oroa dig inte, eftersom du går på konsert på tivoli finns gott om saker att göra innan konserten. Spela femkamp med polarna, ta en öl eller drink i någon av våra barer eller skrik dig hes i någon av våra attraktioner för att ladda upp!

  Upplev magin längst framför scen...

  Det är någonting magiskt med att vänta framför scenen timmarna innan för att få den allra bästa platsen under konserten. Om du köar länge se till att du har med dig ordentligt med mat och dryck, eller att ni kan skicka någon ur sällskapet att köpa något, så att ni klarar av hela konserten.

  ... eller ta en öl lite längre bak

  Är du inte sugen på att dansa längst fram finns plats att ta det lite lugnt längre bak i publikhavet. Vid Stora Scen kan du ta dig in på barområdet vid Kaskad och Grant's Tree Bar och njuta av konserten med en dryck i handen. Under vissa konserter öppnar vi dessutom ett extra ölområde framför Kvasten, där du också kan njuta av konserten. Vid Lilla Scen är det istället Sommarbaren bredvid scenen som gäller.

  Stanna kvar efter konserten

  Bara för att konserten är slut behöver inte kvällen på Grönan vara det! Efter konserten är parken ofta öppen ett tag till - och det är utmärkt läge att ta en öl i någon av våra barer och snacka lite om kvällens bästa låtar. Stannar du kvar en liten stund i parken är det dessutom ofta lite lugnare på spårvagnen och båten än om du skulle gå precis efter konserten.