Väskförbud under konsertdagar! 👜

  Polismyndigheten har fattat beslut om väskförbud på större evenemang i Sverige. På Gröna Lund innebär det att väskförbud kommer att råda alla dagar vi har konserter på Stora Scen. Alla som passerat in genom grindarna på Gröna Lund har möjlighet att stanna hela dagen och ta del av konserterna på Stora Scen. Av säkerhetsskäl kommer därför väskförbudet råda under hela dagen, även om du som gäst endast planerat att besöka Gröna Lund på dagen och inte planerar att stanna under konserten.

  Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in i parken, samt för personer med barn som har behov av skötväska. Väskorna kommer att kontrolleras av behörig personal innan du går in i parken.

  Det går självklart bra att ta med dina tillhörigheter i jackfickor eller byxfickor. Plånböcker och mindre necessärer som får plats i fickan omfattas inte av väskförbudet. Väl inne i parken har vi prisvärda ryggsäckar (gympapåsar) till försäljning som du kan lägga dina tillhörigheter i. En begränsad väskförvaring mot en avgift kommer att finns tillgänglig utanför parken, men vi rekommenderar våra gäster att i första hand inte ta med väskor de dagar vi har väskförbud.

  Dagar utan konserter på Stora Scen omfattas Gröna Lund inte av väskförbudet och du är välkommen att ta med dig väskor in i parken. Detta gäller till exempel konserter på Lilla Scen eller Danskvällar, förutsatt att ingen konsert äger rum på Stora Scen. Som vanligt kommer alla väskor att kontrolleras av våra säkerhetsvärdar i entréerna, innan du går in i parken.

  Frågor & svar om väskförbudet

  Alla konstertdagar som innefattar väskförbud 👜

  Laddar...