Väskförbud vid Stora Scen! 👜

  Polismyndigheten har fattat beslut om väskförbud på större evenemang i Sverige. För Gröna Lunds del har Polisen fattat beslut om att konserterna på Stora Scen ska omfattas av väskförbudet.

  Tidigare har alla gäster som passerat in genom grindarna på Gröna Lund behövt anpassa sig till väskförbudet. Men eftersom väskförbudet endast gäller för konserterna på Stora Scen, har vi parallellt jobbat på en mer träffsäker lösning så att endast konsertpubliken och inte våra övriga gäster ska beröras. Nu kan vi glädjande meddela att vi kommer att avgränsa konsertområdet framför Stora Scen och endast där kommer väskförbudet att gälla (från 2 timmar innan konsertstart). Det innebär att det inte längre råder ett generellt väskförbud på övriga Gröna Lund under dagar med konsert på Stora Scen.

  Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på konsertområdet framför Stora Scen, samt för personer med barn som har behov av skötväska. Väskorna kommer att kontrolleras av behörig personal innan du går in på det avgränsade konsertområdet.Det går självklart bra att ta med dina tillhörigheter i jackfickor eller byxfickor. Plånböcker och mindre necessärer som får plats i fickan omfattas inte av väskförbudet.

  Vi rekommenderar våra konsertgäster att i första hand inte ta med väskor till våra Stora Scen-konserter, men en begränsad väskförvaring kommer att finns tillgänglig utanför parken mot en mindre avgift. Detta innebär att om man inte befinner sig på det avgränsade konsertområdet framför Stora Scen berörs man inte av väskförbudet, exempelvis övriga tivoligäster, besökare på dansbanan eller konsertgäster till Lilla Scen.

  Som vanligt kommer alla väskor att kontrolleras av våra säkerhetsvärdar i entréerna, innan du går in i parken.

  Läs mer och se de vanligaste frågorna och svaren om Polisens väskförbud här: https://polisen.se/lagar-och-regler/vaskforbud-pa-storre-evenemang/

  Frågor & svar om väskförbudet

  Alla konstertdagar som innefattar väskförbud 👜

  Laddar...