Trygghet & säkerhet

  Trygghet & säkerhet

  För oss handlar säkerhet om mycket mer än att du ska känna dig säker när du åker - det handlar också om trygghet och trivsel under hela ditt besök. Det här gör vi för att du som gäst ska känna dig trygg på Gröna Lund!

  Vi arbetar med säkerhet på många olika sätt. Varje dag parken är öppen har vi både ordningsvakter och sjukvårdspersonal på plats. Vakterna är anställda av Gröna Lund och har genomgått alla våra serviceutbildningar.

  Säkerhetskontroller

  Alla gäster passerar en säkerhetskontroll innan de går in i parken. Här kan du läsa mer om våra säkerhetskontroller och vad som är tillåtet eller inte att ta med in i parken.

  Trygghetscentralen

  Upplever du eller någon annan gäst en situation som känns otrygg, rapportera det till trygghetscentralen på telefon 010-708 95 07. Trygghetscentralen är alltid bemannad när parken är öppen.

  Trängselvärdar

  Våra Trängselvärdar har till uppgift att skapa trygghet och hjälpa till att förhindra trängsel i parken. Tveka inte att ta kontakt med dem om du upplever något som känns otryggt eller har frågor.

  Ni hittar dem oftast i närheten av attraktionsköerna. De känns igen på sina orange västar med ”Security” på ryggen.

  Konsertsäkerhet

  På alla konserter på Stora Scen arbetar vakter som är särskilt utbildade i evenemangssäkerhet. Alla gäster passerar också en säkerhetskontroll innan de går in i parken.

  Dare to Care

  I samarbete med RFSU och Svensk Live så deltar Gröna Lund i projektet Dare to Care. Dare to Care handlar framförallt om att skapa en stärkt positiv publikkultur och ömsesidighet, mot sexuella övergrepp och en tystnadskultur.

  I praktiken handlar det om att arbeta med såväl normer och värderingar som praktiskt säkerhetsarbete. Med konceptet Dare to Care vill vi skapa en trygg miljö där både våra egna medarbetare samt våra gäster kan vara aktiva åskådare och säga ifrån när man ser en situation som känns fel.

  Ca 200 medarbetare, hela Gröna Lunds arbetsledning, samt Gröna Lunds säkerhetsavdelning är utbildade i Dare to Care.

  Hjärtsäker zon

  Gröna Lund är en så kallad Hjärtsäker zon, vilket innebär att vi ska kunna påbörja hjärt- och lungräddning med hjärtstartare inom tre minuter. Cirka 200 medarbetare har genomgått utbildning i hjärt- och lungräddning.