Grönan Live 2024

  Alice Cooper

  Han gjorde sin första konsert på Gröna Lund redan 1975 och sedan dess har han återvänt inte mindre än 6 gånger, både under eget namn och med vapendragarna i Hollywood Vampires. Med ett nysläppt och hyllat album i bagaget och en stundande europaturné, kan vi idag glädjande meddela att arkitekten av shock rock kommer tillbaka till tivolit en sjunde gång! Den 9 juni kl. 20.00 ser vi fram emot att få välkomna Alice Cooper tillbaka till Gröna Lunds Stora Scen.

  Alice Cooper inledde sin karriär på 70-talet och var pionjären för den teatraliska hårdrocken, med lika mycket inspiration från skräckfilmer som från vaudeville och garagerock. Med låtar som ”School’s Out”, ”No More Mr. Nice Guy” och ”Poison” har han blivit en legendar i genren och är även invald i Rock and Roll Hall of Fame. 

  Idag spenderar han närmare sex månader om året med att turnéra och älskar fortfarande att bjuda publiken på sina ikoniska rock psycho drama-shower lika mycket som publiken älskar att uppleva dem. I augusti i år släppte han sitt senaste album ”Road”, som han skrev och spelade in tillsammans med de trogna bandmedlemmarn Chuck Garric, Nita Strauss, Ryan Roxie, Tommy Henriksen och Glen Sobel. Albumet har hyllats av kritikerna och har beskrivits som ett av Alice Coopers bästa album genom tiderna.

  Biljettinfo

  För bara 395 kr får du fri entré ALLA öppetdagar med Gröna Kortet! Det betyder att du precis som tidigare kan ta del av alla konsert- och danskvällar under hela sommarsäsongen 2024, men nu kan du även besöka parken dagar när det inte är konsert.

  Köp Gröna Kortet