Grönan Live 2024

  Cleo

  Hon har sedan länge hört till den svenska hiphopscenens allra viktigaste och mest mångfacetterade röster och den 10 november prisade hon på Musikförläggarnas Pris för "Årets kompositör". Den 31 maj kl. 20.00 kliver den fantastiska Cleo ut på Gröna Lunds Stora Scen.

  Född i Uppsala men uppvuxen i Umeå började hon rappa och släppa musik runt millennieskiftet tillsammans med kollektivet Random Bastards. Hon skivdebuterade 2007 under artistnamnet Cleo med EP:n "Yes She Do" men det skulle dröja ända till 2022 innan hennes första fullängdsalbum "Missaoui" kom - ett album fullt av erfarenhet, vishet och smärta blandat med atmosfäriska och mångbottnade beats.

  Cleo engagerade sig även i kultur- och musiknätverket Femtastic, som uppmuntrade och inspirerade andra kvinnliga skapare att våga ta utrymme själva. De stod även bakom FATTA-kampanjen, som lyfte frågan om en förändrad syn på sexualitet, våldtäkt och samsyn.

  Som artist har hon prisats på Manifestgalan, P3 Guld, SKAP, Kingsizegalan och nu senast på Musikförläggarnas Pris 2023 där hon mottog pris som "Årets kompositör". Hon har hyllats för såväl sina konserter som för sitt auktoritära och kompromisslösa uttryck. Att se henne live är en upplevelse utöver det vanliga.

  Väskförbud under konsertdagar 👜

  Obs! Notera att det råder väskförbud vid Stora Scen under konsertkvällar.

  Biljettinfo

  För bara 395 kr får du fri entré ALLA öppetdagar med Gröna Kortet! Det betyder att du precis som tidigare kan ta del av alla konsert- och danskvällar under hela sommarsäsongen 2024, men nu kan du även besöka parken dagar när det inte är konsert.

  Köp Gröna Kortet