Tips & tricks | Gröna Lund

Tips & tricks

För att göra det enklare för dig att njuta av tivolidagen listar vi här en mängd med tips och tricks. Det finns många sätt att köpa biljetter och ta sig in på Gröna Lund, och en massa bra info för dig som kommer med hela familjen.

Förköp, förköp, förköp

Köp dina produkter på vår webbsida innan du kommer till Gröna Lund. Om det t.ex. är entré + åkband ni vill rekommenderar vi vårt webberbjudande Åkpaketet som kan köpas till ett rabatterat pris under lågsäsong.

På plats går du till Biljettcenter (som öppnar minst 30 minuter innan parken) där du med förköpta produkter har förtur i kassorna. Hämta ut dina produkter och glid sedan in i parken!

Konsertkvällar

Vid konsert på Stora Scen och Sommarkrysset gäller ordinarie entré för 130 kr fram till kl 18.00. Efter detta är det Gröna Kortet, vilket ger entré varje dag resten av säsongen, som gäller. Gröna Kortet kostar 310 kr.

Nyckeln till våra konsertkvällar är alltså att ha Gröna Kortet när du anländer och att komma i god tid. Med Gröna Kortet kan du passera genom våra spärrgrindar på ett enkelt och smidigt sätt utan att behöva köpa biljett först.

Lämna väskan hemma vid konsertkvällar, så går det snabbare att ta sig igenom våra säkerhetskontroller vid entréerna.

Spara inte dina favoritåk!

Åk t.ex. Jetline först på dagen, och beta av de populära attraktionerna tidigt. Köerna växer under dagen.

Bankomater och betalning

Uttagsautomater finns utanför entrén i hörnet mot Lilla Allmänna Gränd och inne i parken mitt emot Vilda Musens entré. Du kan även betala med konto-, kredit- och betalkort. I våra entré- och biljettkassor samt i våra butiker kan du ta ut kontanter när du betalar. I våra restauranger, serveringar och kiosker kan du använda Rikskortet.

För barnfamiljen

Vi vet att Gröna Lund upplevs bäst tillsammans. Vi vet också att ett fartfyllt besök hos oss kan innebära en del utmaningar, inte minst i form av uppspelta barn som kanske ska få uppleva sitt första besök. Därför vill vi dela med oss av våra bästa tips som kan göra Gröna Lunds-upplevelsen magisk för både stora och små.

Entrépriser

Barn 0-3 år har fri entré och fria åk, och barn 0-6 år har fri entré. Barn 0-3 år måste av säkerhetsskäl åka med en betalande vuxen.

Använd kontaktarmband

Gästservice är samlingsplatsen för föräldrar och barn som tappat bort varandra i parken. Här kan du dessutom i början av dagen få ett kontaktarmband som du sedan skriver ditt namn och telefonnummer på, så att vi snabbt kan återförena er. Armbandet går även att hämta ut i våra kassor, butiker, Biljettcenter och från våra entrévärdar.

Längdgränser

Blå Tåget, Cirkuskarusellen, Kärlekstunneln, Lilla Pariserhjulet, Lustiga Huset, Nyckelpigan, Pettson o Findus Värld, Rock-Jet, Tekopparna, Tuff-Tuff Tåget och Veteranbilarna är attraktioner som även de kortaste kan åka!

Längdmätningsstationer

Vid Pettson & Findus Värld samt vid Insane finns mätstationer där du kan mäta dig en gång och få ett armband som bevisar din längd, så att du slipper mäta dig vid varje attraktion.

Smygöppning på Lilla området

Vill du komma in lite tidigare i parken och åka några av attraktionerna för de mindre så öppnar vi Lilla Området kl 10.00 under högsäsongen, se exakta datum i kalendern.

Amma i lugn och ro

På Gröna Lund har vi flertalet skötrum och ett amningsrum. Mellan Tuff-Tuff Tåget och Veteranbilarna finns en amningshörna utomhus. I Bellmanhuset bakom Veteranbilarna har du möjlighet att sitta inomhus. Dessutom finns blöjor att hämta på Gästservice vid behov. Se Parkkartan för att hitta dit.

Pausa med barnföreställningen

Efter flera åk i fartfyllda karuseller kan det vara skönt att göra något annat en stund. På Lilla Scen går en härlig barnföreställning med mycket musik och sång varje dag klockan 13 och 15. Vi har flera olika barnföreställningar under sommarens gång, så att ni kan njuta av nya föreställningar flera gånger under säsongen. Kul för både barn och föräldrar!

Barnmat, barnmenyer och matsäcksplatser

På Gröna Lund kan du köpa barnmat på burk på restaurangerna Kaskad och Classic Café. I alla våra restauranger finns det mikrovågsugnar och barnstolar. Samtliga restauranger erbjuder dessutom barnmeny för 89 kronor.

Har ni med er egen mat så finns det flera platser där ni kan slå er ned och njuta av maten i parken. Det finns bord vid Kättingflygaren, i Pettson o Findus trädgård, på balkongen till vänster om Ben & Jerry's och längs med strandpromenaden.