9 tips för barnfamiljen som besöker oss under sommarsäsong ☀️

  Vi vet att ett skojsigt besök på Gröna Lund kan innebära en del utmaningar, inte minst i form av uppspelta barn som kanske ska få uppleva sitt första besök. Därför vill vi dela med oss av våra bästa tips som kan göra Gröna Lunds-upplevelsen magisk för både stora och små.

  Boka tid för dina åk...

  Under sommarsäsongen slopar vi för- och eftermiddagspassen. Det innebär att du som köper en biljett får stanna i parken från öppning till stängning. Om du köper Ticket to Ride ingår åk i biljetten och du måste välja när du bokar om du vill att ditt åkband ska gälla på förmiddagen, eftermiddagen eller hela dagen!

  ...och ta expresskön med Jetpass

  Med Jetpass kan du boka tid i två attraktioner och ta expresskön - enkelt och smidigt! Boka dina Jetpass samtidigt som du köper dina biljetter till Gröna Lund online.

  Förbokning online krävs!

  Du har väl inte missat att du i år behöver förboka en dag du vill besöka oss genom att köpa din biljett på webben innan du kommer till Gröna Lund? Köp valfri biljettyp och glid sedan enkelt in i parken din förvalda dag.

  Upptäck boardwalken!

  Missa inte vår magiska boardwalk med fantastisk utsikt över Stockholm! I anslutning till boardwalken finns även ett område med flera häftiga restauranger och spel. Här har vi hämtat inspiration från såväl Italien som New York för att skapa en matupplevelse utöver det vanliga.

  Boka bord på restaurang...

  För att göra matpausen smidigare är det bästa att boka bord på någon av våra restauranger innan besöket. På så sätt har ni en garanterad plats och kan till exempel äta i lugn och ro på gästernas favoritrestauranger Fiesta och Kryddhyllan. Båda dessa har dessutom barnmenyer för de små.

  Du kan även boka bord i samband med 5-kamp! Bokar du 5-kampsfesten eller Helkväll har du garanterad plats på antingen Tyrol, Fiesta eller Biergarten.

  Kontakta oss för att boka bord.

  ... eller beställ mat online

  I år har vi dessutom möjligheten att beställa maten online i vår app. Smidigt och enkelt för dig som vill skippa köerna och ändå njuta av vårt fantastiska matutbud. Läs mer och beställ.

  Vill du se hela vårt matutbud?

  Här kan du se alla restauranger, caféer och kiosker som finns i parken.

  Bästa maten & snacksen

  Gå förbi en av våra mätstationer...

  I parken finns det tre mätstationer där du kan mäta dig en gång och få ett armband som bevisar hur lång du är, så att du slipper mäta dig vid varje attraktion. Du hittar mätstationerna vid Insane, Pettson & Findus samt Kärlekstunneln.

  ...och sätt på barnen ett kontaktarmband

  Det händer att man tappar bort de små i parken och då är kontaktarmbandet bra att ha. Gå till Biljettcenter, entrén, Gästservice, eller butikerna och få ett kontaktarmband som du sedan skriver ditt namn och telefonnummer på och placerar på ditt barns handled. Om du tappar bort barnen så kan någon ringa dig och ni kan återförenas snabbare. Får du inget samtal är det bara att gå till Gästservice, som är samlingsplats för föräldrar och barn som tappat bort varandra.

  Och sist men inte minst...

  ... njut av dagen! Låt familjedagen på Grönan bli ett avbrott från vardagens press och hets. Njut av stunden, skratten, de blinkande lampor och de häftiga familjeföreställningarna. Välkommen till Gröna Lund!