Tips för barnfamiljen

10 tips för barnfamiljen

Vi vet att ett fartfyllt besök på Gröna Lund kan innebära en del utmaningar, inte minst i form av uppspelta barn som kanske ska få uppleva sitt första besök. Därför vill vi dela med oss av våra bästa tips som kan göra Gröna Lunds-upplevelsen magisk för både stora och små.

Kom tidigt...

Vill du komma in lite tidigare i parken och åka några av attraktionerna för de mindre så öppnar Lilla Området redan kl 10.00 mitt i sommaren, medan resten av tivolit öppnar klockan 11. Det är därför perfekt att komma tidigt - då det dessutom är lite mindre folk i parken och kortare köer.

... och stanna sent

Det är inte heller dumt att stanna till sent på kvällen på Grönan. När mörkret faller ändrar parken helt skepnad och badar i strålkastarljus! Dessutom blir köerna till attraktionerna återigen mycket kortare sent på kvällen.

Förköp biljetterna online...

Köp dina produkter på webben innan du kommer till Gröna Lund så har du det klart! Väl på plats går du direkt till Biljettcenter, som öppnar minst 30 minuter innan parken, för att hämta ut dina biljetter. Har du köpt dina produkter online har du förtur i kassorna och kan enkelt hämta ut dina produkter och sedan glida in i parken!

... men kom ihåg att små barn åker gratis

Barn som är mellan 0-3 år har både fri entré och fria åk i alla attraktioner, och de som är mellan 0-6 år har fri entré. Tänk bara på att barn som är mellan 0-3 år måste åka attraktionerna med en betalande vuxen, så glöm inte att köpa åkband till dig själv!

Boka bord på restaurang...

För att göra matpausen smidigare är det bästa att boka bord på någon av våra restauranger innan besöket. På så sätt har ni en garanterad plats och kan till exempel äta i lugn och ro på gästernas favoritrestauranger Fiesta och Kryddhyllan. Båda dessa har dessutom barnmenyer för de små.

Boka bord genom att ringa nöjesbokningen på 010-708 7000 eller mejla till nojesbokningen@gronalund.com.

... och köp barnmat och barnmenyer på restaurangerna

Det går att köpa barnmat på burk på restaurangerna Kaskad (som ligger nere vid vattnet på Stora Området) och Classic Café (som ligger bakom Dansbanan på Lilla Området). Ska du till en annan restaurang och äta är det lugnt - alla våra restauranger har mikrovågsugnar och barnstolar och erbjuder också barnmeny för 89 kronor.

Ta en paus genom att boka restaurangbord...

För att ladda upp med nya krafter under dagen är det perfekt att hitta en lugn oas att äta på. På några av restaurangerna kan man boka bord i förväg!

... eller genom att se en barnföreställning

Varje dag, vid två tillfällen, går våra uppskattade barnföreställningar på Lilla Scen. Dessa förändras dessutom under säsongen, så att du kan se olika föreställningar under olika perioder. Barnföreställningen är ett perfekt sätt att få en paus från attraktionsåkandet och vila benen ett tag!

Gå förbi mätstationen...

Vid attraktionerna Pettson o Findus Värld och vid Insane finns mätstationer där du kan mäta dig en gång och få ett armband som bevisar hur lång du är, så att du slipper mäta dig vid varje attraktion.

...och sätt på barnen ett kontaktarmband

Det händer att man tappar bort de små i parken och då är kontaktarmbandet bra att ha. Gå till Gästservice, entrén, kassorna, eller butikerna och få ett kontaktarmband som du sedan skriver ditt namn och telefonnummer på och placerar på ditt barns handled. Om du tappar bort barnen så kan någon ringa dig och ni kan återförenas snabbare. Får du inget samtal är det bara att gå till Gästservice, som är samlingsplats för föräldrar och barn som tappat bort varandra.

Och sist men inte minst...

... njut av dagen! Låt familjedagen på Grönan bli ett avbrott från vardagens press och hets. Njut av stunden, skratten, de blinkande lampor och de galet roliga åken. Välkommen till Gröna Lund!

Vi använder sockervadd för att förbättra din upplevelse i vår park och cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbsida. 🍪 Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.