Tips för barnfamiljen

  9 tips för barnfamiljen

  Vi vet att ett fartfyllt besök på Gröna Lund kan innebära en del utmaningar, inte minst i form av uppspelta barn som kanske ska få uppleva sitt första besök. Därför vill vi dela med oss av våra bästa tips som kan göra Gröna Lunds-upplevelsen magisk för både stora och små.

  Välj mellan för- eller eftermiddagspass...

  Med för- och eftermiddagspass får ni möjligheten att välja mellan ett fartfyllt dagsbesök eller ett intimt Gröna Lund på eftermiddags/kvällskvisten. Att vara uppe med tuppen har sina soliga fördelar men det är inte heller dumt att stanna senare på Grönan. När mörkret faller ändrar parken helt skepnad och badar i strålkastarljus! Med för- och eftermiddagspass kan du välja det du och din familj är sugna på!

  ...och ta expresskön med Jetpass

  Med Jetpass kan du boka tid i två attraktioner och ta expresskön - enkelt och smidigt! Boka dina Jetpass samtidigt som du köper dina biljetter till Gröna Lund online.

  Förbokning online krävs!

  Du har väl inte missat att du i år behöver förboka en dag du vill besöka oss genom att köpa din biljett på webben innan du kommer till Gröna Lund? Köp Ticket to Ride - som ger dig både entré och fria åk hela dagen lång. Du kan sedan enkelt glida in i parken din förvalda dag.

  Upptäck boardwalken!

  Missa inte vår magiska boardwalk med fantastisk utsikt över Stockholm! I anslutning till boardwalken finns även ett område med flera häftiga restauranger och spel. Här har vi hämtat inspiration från såväl Italien som New York för att skapa en matupplevelse utöver det vanliga.

  Boka bord på restaurang...

  För att göra matpausen smidigare är det bästa att boka bord på någon av våra restauranger innan besöket. På så sätt har ni en garanterad plats och kan till exempel äta i lugn och ro på gästernas favoritrestauranger Fiesta och Kryddhyllan. Båda dessa har dessutom barnmenyer för de små.

  Kontakta oss för att boka bord.

  ... eller beställ mat online

  I år har vi dessutom möjligheten att beställa maten online i vår app. Smidigt och enkelt för dig som vill skippa köerna och ändå njuta av vårt fantastiska matutbud. Läs mer och beställ.

  Gå förbi mätstationen...

  Vid Insane och vid Pettson och Findus finns en mätstation där du kan mäta dig en gång och få ett armband som bevisar hur lång du är, så att du slipper mäta dig vid varje attraktion.

  ...och sätt på barnen ett kontaktarmband

  Det händer att man tappar bort de små i parken och då är kontaktarmbandet bra att ha. Gå till Biljettcenter, entrén, Gästservice, eller butikerna och få ett kontaktarmband som du sedan skriver ditt namn och telefonnummer på och placerar på ditt barns handled. Om du tappar bort barnen så kan någon ringa dig och ni kan återförenas snabbare. Får du inget samtal är det bara att gå till Gästservice, som är samlingsplats för föräldrar och barn som tappat bort varandra.

  Och sist men inte minst...

  ... njut av dagen! Låt familjedagen på Grönan bli ett avbrott från vardagens press och hets. Njut av stunden, skratten, de blinkande lampor och de galet roliga åken. Välkommen till Gröna Lund!